Apák napi ajándék – gyerek DIY

apák napi személyes ajándék
apák napi személyes ajándék

APÁK Napja 2023-ban június 18. vasárnap!

Örülünk, hogy úgy döntöttél, idén valami különlegesen szívhez szóló ajándékkal készültök Neki – a gyerek(ek) és Te!

Erre lesz szükséged az ajándékkészítéshez:

  • ajándéksablon (amit lentebb találsz), nyomtató,
  • olló, ragasztó,
  • a gyereknek színes ceruzák, tollak, esetleg zsírkréta
  • tűzőgép és a lapok könyvecske formába öntéséhez, a gerinc borításához egy színes papírcsík.

Az ajándék elkészítésének egyszerű lépései:

1. Töltsd le a lenti lapozót, a lapozó alsó részén lévő kezelőpanelen a lefele mutató nyíllal! (A pdf. file automatikusan letöltődik a gépedre (fogod látni a képernyőd bal alsó sarkában a file nevét – APAK-napi-ajandek-letoltheto-A4.pdf).

2. Nyomtasd ki az oldalakat! Használhatsz színes nyomtatót, de fekete-fehérben is nyomtathatsz (akkor a borító és a lapozóban szereplő szövegek értelemszerűen fekete-fehér-szürkében fognak látszani, a fenti lapozó színei helyett). Letöltés nélkül is kinyomtathatod a dokumentumot a fenti lapozó paneljént a nyomtató piktogramra kattintva!

3. Beszéljétek meg a gyerkőccel, hogy  mi kerül a „személyes” (fehéren hagyott) helyekre. Fontos, hogy hívd fel a figyelmet arra, hogy – ha rajzol – töltse ki a rendelkezésére álló teret – akkor lesz szuperszép a rajz, ha minél kevesebb részt hagy üres-fehéren! Váltogathatjátok is, bekerülhet egy-egy kedvenc vagy jól sikerült, kinyomtatott fénykép is a rajz-írások mellé!

Dolgozhat – korától függően – zsírkrétával, színes ceruzával, vékonyabb filctollal.

4. A gyerkőc elkészíti – megrajzolja a lapok személyes részét, megtölti rajzzal, írással stb. a sablon fehéren hagyott részeit.

5. Amikor a lapok elkészültek, figyelj a sorrendre. A bal oldalon az idézetek és a jobb oldalon lévő személyes (általatok elkészített) részek összefüggnek, ezért a maximális hatás elérése érdekében ne változtass a sorrenden! Ragaszd össze a lapokat, páronként, egymásnak háttal fordítva (ha kétoldalas a nyomtatód, akkor nyomtathatsz kétoldalasan is, de mi a laponkénti nyomtatást javasoljuk. Így erősebb tartása lesz a könyv lapjainak, és nem is üt át a rajzos lapokon a filctoll). Itt tudod megnézni a mintát még egyszer!

6. Tűzd össze a lapokat egy egyszerű irodai tűzőgéppel! Használj 3-3 db kapcsot legalább (3 fölül, 3 alul)! Tüntesd el a fémkapcsokat egy – akár színes – papírcsíkkal, amit a legvégén a füzet gerincére ragasztasz! A papírcsík mérete: 2 cm széles, 29,7 cm hosszú (A4 papír teljes hosszában és 2 cm szélességben). Ragaszd a papírcsíkot a füzet gerincére! Már kész is van az ajándék!

Letölthető sablon:

Plusz tippek az Apák Napi személyes ajándék megvalósításához

tippek szülőknek

Legyen élmény a gyerek számára is az ajándékkészítés – ezért tervezd előre és ne hagyd az utolsó pillanatra! Egyszerre csak egy oldalt álmodjatok meg és csináljatok meg!

Tippek szülőknek

Beszélgess vele arról, hogy hogyan látja az Apukáját, mit szeret vele csinálni, esetleg mit szeretne vele többet vagy többször csinálni! Biztasd, hogy bátran rajzolja le – ötleteket esetleg adhatsz, de bízd rá inkább, mi jut eszébe. Ha nehéz rajzba vagy írásba öntenie például, hogy hogyan látja az Apát, kérdezd meg tőle, milyen állatra hasonlít szerinte, és rajzolja le azt.

Tippek szülőknek

Hogy teljes legyen az öröm, gondold át és beszéljétek meg a gyermek(ek)kel együtt az ajándék átadásának formáját, koreográfiáját is!

Ennyi idő van még hátra Apák Napjáig!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Ha szívesen olvasnál bevált módszerekről, hogyan támogathatod a gyereked a tanulásban, kövesd a kooplab oldalát a Facebookon is!

Tanulás nyáron? Vajon mennyit felejtenek abból, amit megtanultak?

Tanulás nyáron? – Mennyit felejt a gyermekünk?

Vajon felejt-e a gyerek az iskolai hosszú szünetben és ha igen mit és mennyit? Kell-e tenni valamit azért, hogy ne felejtsen? Mit és mikor érdemes elkezdeni felkészülni az új tanévre?

Nincs önbizalma a gyerekednek - mi van a komforzónával?

Nincs önbizalma a gyerekednek – mi van a komfortzónával?

Nincs önbizalma a gyerekednek – mi van a komfortzónával? Hogyan erősítsd az önbizalmát a komfortzónája tágításával? Példa 7 napos kihívásokkal külön fiúknak és lányoknak. Te is tehetsz tudatosan azért, hogy erősödjön az önbizalma – mert az önbizalom a tanulásban is csodákra képes.

Önbizalom-fejlesztés gyerekeknek

Önbizalom-fejlesztés gyerekeknek – Használjuk erre is a nyarat!

Önbizalom-fejlesztés gyerekeknek – használjuk ki erre is a nyári szünetet!
Tegyél aktívan a szünetben szülőként azért, hogy a gyermeked magabiztosabban kezdje az új tanévet!

Tanulás másképp - megűjulás a tanulásban

Tanulás másképp – segítsd új energiákat kapni a tanulásban!

Tanulás másképp – megújulás a tanulásban. Eddig nem vezetett a képességeihez mérten jó eredményhez a tanulása? Változtass – vagy segíts neki változtatni!

ADHD tanulás

ADHD és tanulás – Tippek szülőknek a tanulás támogatására

Hogyan támogass egy ADHD-s gyereket a tanulásban? Milyen módon teheted konfliktusmentessé a tanulást? Tippek szülőknek a tanulásfejlesztés-trénertől.

Tanulás tanulása - miért nem elég csak tanulási módszert tanulni?

Tanulás tanulása – elég csak módszert tanulni a hatékonysághoz?

Tanulás tanulása – miért nem elég tanulási módszert tanulni az eredményes tanuláshoz? A tanulás komplex, a hatékonyságra több tényező van hatással, ezek közül csak egy a módszer, lássuk a többit…

Eredményes tanuláshoz szükséges képességek

Eredményes tanuláshoz szükséges képességek – a JÓL tanuláshoz

Az eredményes tanuláshoz szükséges képességek – mi nélkülözhetetlen a JÓL tanuláshoz?

Alsóból felsőbe átmenet - hogyan könnyítsd meg?

Alsóból felsőbe átmenet – hogyan könnyítsem meg?

Alsóból felsőbe menet a gyerekek örülnek - mert még nem tudják, mi vár rájuk - , a szülők pedig aggódnak. Vajon hogy fogja venni a gyerek az akadályokat? A bejegyzésben górcső alá vesszük, milyen képességekre, készségekre van szükség, hogy a gyermekben hosszasan...
Önálló tanulás

Önálló tanulás – hogyan vedd rá az önálló tanulásra?

Önálló tanulás – Segíted vagy akadályozod? Hogyan vedd rá az önálló tanulásra? Mit tegyél és mit ne tegyél? SZÜLŐI TESZT-tel

Sikerorientált vagy kudarckerülő a tanulásban?

Sikerorientált vagy kudarckerülő a tanulásban?

Sikerorientált vagy kudarckerülő a tanulásban a gyerek? A kudarckerülők még jobb képességek birtokában sem tudják ugyanazt az eredményt hozni, mint kevésbé jó képességű, de sikerorientált társaik. 5 perces Gyorsteszttel tudd meg, milyen beállítottságú a gyermeked!

időgazdálkodás tanítása kisiskolásoknak

Időgazdálkodás „tanítása” kisebbeknek

Az idővel való jó gazdálkodás nem szuperképesség, amivel születni kell. Azt meg lehet tanulni, és felnőtt korára az ember szerez ebben tapasztalatokat: kinek jobban, kinek kevésbé megy. Törvényszerű, hogy a gyerekeink is a maguk kárán, esetleg keserves tapasztalatokat követően jöjjenek rá az idővel való jó sáfárkodás módszereire, vagy mi szülők tehetünk ezért? Erre ad választ és a hogyan-ra gyakorlati útmutatót a bejegyzés… hamarosan.

szókincsfejlesztés tippek szülőknek

Szókincs fejlesztés – játékosan: 3 Tipp szülőknek

Az életkornak megfelelő szókincs és az árnyalt kifejezőkészség a tanulási képességek egyik legfontosabb összetevője, meghatározója. A szókincs bővítésének egyik eszköze az olvasás, amit a mai gyerekek nem visznek túlzásba, hisz annyi minden más érdekesebb, könnyebb, szórakoztatóbb dolog van kéznél. Szülőként tehetünk a gyerekünk szókincsének gazdagításáért, játékosan, hogy ne csak számára, hanem számunkra is élmény legyen a közösen eltöltött idő. 3 gyakorlatban is kipróbált tipp (ami még kamaszoknál! is bevált), nyárra, akár a közös étkezések idejére.

önértékelés készítés gyermekkel

Önértékelés – Tippek szülőknek 2. rész

Gyakorlati tippek, tanácsok szülőknek, hogyan kezdjenek hozzá egy otthoni önértékelés elkészítésének. Tanév végén fontos és aktuális. Fejleszti a gyermek személyiségét, önbizalmát, pozitív énképét.

Önértékelés készítés

Önértékelés – mint személyiség építő módszer 1. rész

Az önértékelés készítés fontosságáról már 8 éves kor felett. Miért fontos mentálhigiénés eszköz? Hogyan építi a személyiséget, erősíti a tudatosságot, növeli az önbecsülést? Letölthető önértékelés mintával külön az alsós és felsős korosztálynak.

tanulás támogatás

Hogyan támogasd a tanulásban?

Tudd meg, hogyan tanul a leggyorsabban? TESZT és azonnali eredmény – hogy tudd, hogyan támogasd hatékonyan, ahogy NEKI a leghasznosabb!

motiváció a tanulásra

Motiváció a tanuláshoz

Melyik az igazán működőképes: ha külső eszközökkel ösztönözzük a gyerekünket a tanulásra, vagy ha inkább megtanítjuk, hogyan teremtse meg a saját motivációját?

a tanulás-tréner tanul

A tanulás-tréner tanul és „zongorázni tudja” a különbséget

Amikor a tanulás tréner „zongorázza a különbséget” a tanulás/tanítási módszerek között – és a zongora nem véletlen, hanem az apropo a blogbejegyzés megszületéséhez

Perfekcionista a gyerekem

Perfekcionista a gyerekem a tanulásban – mit tegyek?

A perfekcionizmus latin eredetű szó, azt jelenti, hogy abszolút tökéletességre törekvés. A perfekcionista személy nagyon magasra teszi a lécet magával és másokkal szemben is, nem éri be a maximálisnál kevesebbel. Nem ismeri az "elég jó" fogalmát. Ha idáig olvasod a...
Elsős gyerek nyílt óra - mire figyelj?

Elsős a gyerek – 5 dolog, amire figyelj az első iskolai bemutató órán

Mire figyelj, ha meghívnak az első bemutató órára az iskolában? Mit nézz az osztályban, mire figyelj a pedagógus munkájában? Praktikus tippek elsős gyereket nevelő szülőknek!

SMART Start Önismeret modultörténetek

SMART Start Önismeret #modultörténetek

#modultörténetek – a SMART Start komplex tanulásfejlesztés tanfolyam egyes moduljaihoz tartozó tréneri reflexió. Bepillantást enged a kulisszák mögé…mi és miért történik a SMART Start komplex tanulásfejlesztés tanfolyamon.