Szeretnél a Te ovisodnak is magabiztos iskolakezdést?

5 hónapos SMART Start Ovi-Suli tanuláselőkészítő komplex program iskolába készülőknek

Csatlakozz a programhoz és regisztrálj az első foglalkozásotokra!

Időpont: foglalkozások kéthetente szombat délelőttönként 9.00-12.00 óra, Pasaréti Közösségi Ház

SMART Start Ovi-Suli program: 5 hónapos felkészülés az iskolára csoportban és otthon…

Képesség- és készségfejlesztés

SMART Start tanuláselőkészítés

Önállóság és feladattudat

SMART Start tanuláselőkészítés

Önbizalom, sikerorientáció

SMART Start tanuláselőkészítés

Együttműködés, szociális képességek

SMART Start tanuláselőkészítés

… hogy első perctől sikerélmény legyen Neki a tanulás!

SMART Start Ovi-Suli tanuláselőkészítő program részletei

Az Ovi-Suli tanuláselőkészítő foglalkozások tematikus egységei

Téri tájékozódás, nagymozgások

Az iskolai sikeres léthez az első pillanatoktól alapvetően fontos a térben (a feladatlapon, füzetben is), valamint a saját testen való tájékozódás, az irányok magabiztos ismerete. Az írás-olvasás elsajátítás pedig szenvedős, ha a gyerek nagymozgásos készségei hiányosak.

Figyelem és koncentráció fejlesztés

Mozgásos feladatok és asztal melletti alkotós-építős-rajzolós  kooperatív és egyéni feladatok váltogatásával érjük el, hogy a gyerekeknél kialakuljon az önálló tanuláshoz szükséges feladat-tudat (a „büszke vagyok, hogy meg tudom magamtól oldani” kitartás), de legyenek képesek segítséget nyújtani és közösen célt érni is.

Finommotorika és gondolkodás fejlesztés

Mindenki egyéni szükségleteinek megfelelő differenciált kihívásokkal, egyéni ütemben tud fejlődni. Hogy ne legyen az írás később se fárasztó, begyakoroljuk a helyes ceruzafogást, mókás szem-kéz koordinációt fejlesztő játékokat játszunk. Kreatív, problémamegoldó gyerekeket nevelünk. 

Egy-egy egység 3 alkalmat, összesen 9 órányi foglalkozást tartalmaz, valamint a foglalkozások közötti gyakoroló feladatokat otthonra.

Minden tematikus egység kiemelt célja az együttműködéshez szükséges szociális készségek és a magabiztossághoz, a „magamért kiállni tudáshoz” szükséges önbizalom-önértékelés fejlesztése. A foglalkozások nem épülnek szorosan egymásra, menet közben is lehet csatlakozni.

A 10. alkalommal egy közös KALANDtúrán természeti környezetben alkalmazzuk a tanultakat, bátorságpróbán veszünk részt és megalkotjuk a sikeres iskolakezdéshez szükséges legfontosabb képességünket jelképező személyes TÁRGYUNKAT.

Várjuk az Ovi-Suli tanuláselőkészítő foglalkozásokra Őket, akik…

=

2024. szeptembertől fogják kezdeni az iskolát és szükségük van egy barátságos átmenetre, ahol kis csoportban gyakorolhatják egy új közegbe való beilleszkedést, figyelmet és néhány szabályhoz való alkalmazkodást,

=

már érdeklődnek a játékon túl a mókás feladatok, kihívások iránt, rávehetők új dolgok kipróbálására,

=

nem ijednek meg attól, ha új társaságba kerülnek, vagy ha igen, akkor átlendíthetők a kezdeteken,

=

el tudnak fogadni ismerkedést követően a szülőn kívül más felnőttet is.

Péter Kata tanulásfejlesztés-tréner

Így valósítjuk meg az Ovi-Suli minden foglalkozását:

Péter Kata tanulásfejlesztés-tréner
SMART Start Ovi-Suli gyógypedagógus
R

komplex felfogással

Az iskolakezdéshez, tanuláshoz szükséges minden részképesség fejlesztésére fókuszálunk. Tematikájában és alkalmazott pedagógiai eszközeiben is komplex, az alternatív és élménypedagógia módszereit használjuk.

R

differenciáltan

Minden gyerek a saját egyéni ütemében halad és fejlődik a foglalkozásokon. Tudjuk, hogy minden gyerek más, és erre fel is vagyunk készülve.

R

építve a tapasztalásra, cselekvésre

Cselekedve fejlődünk. Alkotunk, kipróbálunk, beszélünk, megtanulunk együttműködni, figyelni a másikra is miközben fejlődnek az írás-olvasást, szövegértést és matematika gondolkodást előkészítő részképességeink.

R

önbizalmat, önértékelést fejlesztő módszerekkel

Mi különlegesnek látjuk Őt. A célunk, hogy Ő is megtapasztalja és sikerélmények sokasága által megélje saját különlegességét!

R

izgalmasan és mozgalmasan

Meséből indulunk, saját mesevilágot teremtünk, ahol a gyerekek kipróbálhatják magukat, építve a magabiztosságukat, önbizalmunkat.

R

szociális képességek erősítésére fókuszálva

Kipróbáljuk, hogyan képviselheti bátran saját magát egy új közösségben úgy, hogy másokra is figyel. Gyakoroljuk, hogyan kezelje jól a konfliktusait, hogyan mutassa ki érzelmeit.

R

minden érzékszervet a fejlődés szolgálatába állítva

Fejlesztjük az auditív és vizuális érzékelést, a testtudatot a nagymozgások révén, az irányérzékelést a térben és a papíron, az idő érzékelését a türelem, a kivárás gyakorlásával.

R

a játék, a móka eszközeivel

Komoly dolgokat csinálunk, komoly dolgokat tapasztalunk meg „gyermeknyelven”, sok humorral, játékkal és „komolytalan” kihívásokkal.

Árak és kedvezmények

A SMART Start OVI-SULI tanuláselőkészítő 5 hónapos program felöleli az írás-olvasás-matematikai gondolkodáshoz szükséges összes részképesség megerősítését, de ennél sokkal többet is tesz: az eredményes iskolai léthez nélkülözhetetlen önértékelést, önbizalmat és szociális képességeket, valamint a későbbi önálló tanuláshoz szükséges felelősségérzetet alapozza meg.

A tematikus egységek nem épülnek szorosan egymásra, tehát menet közben is lehet csatlakozni.

A SMART Start Ovi-Suli program díja: 35.000 Ft/fő/hónap

A teljes 5 hónapos programra 10 alkalmas bérlet kedvezményes díja: 140.000 Ft/gyermek.

Program közben csatlakozóknak 1 alkalmas díj: 21.000 Ft/gyermek

Tanuláselőkészítő Ovi-Suli 2024 tervezett időpontok

Tanuláselőkészítő Ovi-Suli

Januári foglalkozások (a Bemelegítő után):

Január 13, 20.

9.00-12.00 óra

tanuláselőkészítő Ovi-suli - Február

Februári foglalkozások

febr. 10, 24.

9.00-12.00 óra

tanuláselőkészítő ovi-suli

Márciusi foglalkozások

márc. 9, 23.

9.00-12.00 óra

tanuláselőkészítő ovi-suli - Április

Áprilisi foglalkozások

ápr. 06, 20.

9.00-12.00 óra

tanuláselőkészítő ovi-suli - Május

Májusi foglalkozások

máj. 4.

9.00-12.00 óra

KALANDtúra máj. 12.

A záróprogram – KALANDtúra-Kincskereső szabadtéri foglalkozás BÁTORSÁG-próbával.

Programrészletek:

Időpont: 2024. május 12. vasárnap (esőnap május 26.), időtartam 4 óra, kezdés 10 óra.

Helyszín: Budakeszi mamutfenyők

Program: A gyerekek játékos kincskereső foglalkozáson gyűjtik össze a sikeres iskolakezdéshez nélkülözhetetlen képességeket jelképező kincseket és rakják össze belőle saját útravalójukat az igazi MAGABIZTOSSÁGHOZ!

Helyszín, tudnivalók

Foglalkozások időtartama: 9.00-12.00 óra (3 óra)

Helyszín: Pasaréti Közösségi Ház (1026, Pasaréti út 102.)

SMART Start OVI-SULI helyszín

SMART Start OVI-SULI helyszín

  Megközelíthetőség:

  Autóval a Pasaréti úti körforgalomig, parkolni a környező utcákban lehet.

  Tömegközlekedéssel: busz: 5, villamos: 61, 56 Kelemen László utcai megálló (5 perces gyalogos séta).

  A környéken kiránduló útvonalak a budai hegyekbe,  szórakozási és bevásárlási lehetőségek (Mammut, Rózsakert, Rózsadomb üzletházak, Shopstop, ALDI, Spar) széles tárháza kisebbeknek és felnőtteknek egyaránt.

  Gyakran ismételt kérdések

  SMART Start komplex tanulásfejlesztés tanfolyam

   Egy csokorba szedtük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket. A válaszokért kattints a  jobboldali (+) jelre.

   

  Miben több a SMART Start Ovi-Suli tanuláselőkészítő egy iskolaelőkészítő foglalkozásnál?

  Ahogy a nevében is benne van, nem csak a tanórán való sikeres működésre és az írásra-olvasásra, matematikai gondolkodásra készít fel, hanem megalapozza az eredményes tanuláshoz szükséges képességeket, mint az önállóság, feladattudat, felelősség a saját tanulás iránt. Olyan technikákat gyakoroltat be a gyerekekkel, amelyekkel sikeresen tudatosíthatják és kezelhetik saját érzelmeiket, uralhatják a stresszhelyzeteket. A gyerekek tanulnak saját magukról, tanulnak örülni a sikereiknek, és elfogadni saját kudarcaikat is. A szociális képességek fejlesztése – mint az együttműködés, konfliktuskezelés, empátia, türelem, a másikra való odafigyelés – minden foglalkozáson kiemelt szerepet játszik.

  Mit fog megtanulni a gyerekem?

  A sikeres iskolakezdéshez szükséges összes részképességét fejlesztjük – egyénileg figyelünk minden gyerekre. Nagy hangsúlyt helyezünk a nagymozgások, a téri tájékozódás-irányok percepciójának fejlesztésére (hiszen ez a síkban – papíron, füzetben – való tájékozódás alapja). A szociális képességek (társas kapcsolódás, türelem, empátia, segítőkészség) a másik fontos terület, amire kiemelten figyelünk –  baráti kapcsolatok megteremtése, konfliktusok helyes kezelésének módja alapvetően fontos, hogy a gyerek jól boldoguljon egy nagyobb iskolai közösségben, és legyen bátorsága képviselni a saját véleményét. Együttműködő, segítőkész gyerekeket nevelünk, ezért a foglalkozásokon sokszor használjuk a gyerekek egymással való együttműködésén alapuló kooperatív technikákat. Fontosnak tartjuk a pozitív visszajelzést, a gyerek önbizalmának fejlesztését, a sikeresen megoldott feladat miatti öröm tudatosítását. Végül, de nem utolsó sorban önállóságra nevelünk – gyakoroljuk a saját dolgaim iránti felelősségérzés erősítését.

  Mit kell a foglalkozásokra vinni?

  A jelentkezés véglegesítését követően, január 14. előtti pár napban részletes információkat küldünk.  A foglalkozásokra nem kell semmivel külön készülni. A gyerekek kényelmes „játszó” ruhába jöjjenek, ami nem baj, ha maszatos, festékes lesz.

  ADHD, egyéb SNI

  Ha a gyereked ADHD-vel, egyéb tanulási zavarral, nehézséggel, esetleg magatartás-zavarral diagnosztizálták, kérünk, hogy jelentkezés előtt vedd fel velünk a kapcsolatot!

  Miért kerül ennyibe egy foglalkozás?

  Számoljunk egy kicsit: Budapesten egy fejlesztő  felzárkóztató óra ma  4.500-6000 Ft-ba kerül óránként, ahol egy-két problémás területet kezelnek.

  A SMART Start Ovi-Suli tanuláselőkészítő program több, mint egy fejlesztő foglalkozás, és több mint egy egyszerű iskolaelőkészítő. Egyedi a gyerekek szociális és együttműködési képességeinek fejlesztésében, valamint a közösségi létben való boldoguláshoz kellő eszközeik felfedeztetésében, begyakoroltatásában. A program  leteszi ugyanakkor a későbbi sikeres önálló tanulás alapjait (feladattudat, felelősség, kitartás, önállóság). 

  A program minden gyermekre egyedileg figyel, és a szülőknek folyamatos visszajelzést ad.

  Fizetés, kedvezmények

  Több fizetési konstrukció közül választhatsz. A havidíjas fizetési konstrukcióban minden hónap elsejéig kell a soron következő hónapot kiegyenlíteni, akár készpénzben, akár átutalással. 

  Egy alkalomra is tudsz jelentkezni.

  A legkedvezőbb konstrukció, ha a teljes programot előre fizeted, azaz programbérletet váltasz. A teljes összeg így 140.000 Ft (ajándék egy hónap SMART Start Ovi-Suli :)) 

  Kedvezmény érvényesítés egy alkalmas kipróbálás után

  Ha az első hónapban kipróbáltatok egy alkalmat és úgy döntöttetek, hogy részt szeretnétek venni a teljes programon, akkor járnak a kedvezmények.

  Attól függően, hogy melyik konstrukciót (havi fizetés vagy teljes bérlet), a kedvezményt az utolsó havidíjban vagy azonnal érvényesítheted.

  Lemondás

  Ha befizettétek a havidíjat, de betegség miatt nem tudtok részt venni a foglalkozáson, a tanultakat a következő alkalommal könnyen bepótoljuk (a differenciált munkaszervezés miatt a gyerekek egyébként sem egyszerre haladnak). Pénz visszafizetésre, hiányzás miatt a havidíj beszámítására következő hónapra sajnos nincs mód.

  Első foglalkozás lemondás: Ha befizetted az első hónap díját, de valami miatt meggondoltad magad, az első foglalkozás kezdete előtti 7. napig a részvétel ingyenesen lemondható, a befizetett összeget 100%-ban visszautaljuk.

  Lemondással kapcsolatos további lehetőségeket, feltételeket a SMART Start ÁSZF tartalmazza.

  Ha SMART Start Ovi-Suli tanuláselőkészítővel kapcsolatban van kérdésed, itt írj nekünk!