Tanuláselőkészítő komplex foglalkozások iskolába készülőknek

a Pasaréti Közösségi Házban, 2023 januártól ÚJRA!

SMART Start Ovi-Suli tanuláselőkészítő: 5 hónapos felkészülés az iskolára…

SMART Start tanuláselőkészítés

Tanulási képességek és készségek

Önállóság és feladattudat

SMART Start tanuláselőkészítés

Önállóság és feladattudat

SMART Start tanuláselőkészítés

Önbizalom, sikerorientáció

Együttműködés, szociális képességek

SMART Start tanuláselőkészítés

Együttműködés, szociális képességek

…hogy legyen első perctől magabiztos iskolás!

Mi gondoskodunk erről…

Turáni Gina

Turáni Gina

pedagógus, alsós tanító

Péter Kata

Péter Kata

tanulásfejlesztés-tréner, drámapedagógus

Több évig dolgoztunk együtt a budapesti második kerületi Gyermekek Házában, a kooperatív technikákat és magas szintű differenciálást megvalósító alternatív alapozó programban. Közös bennünk a hit, hogy a tanulást igenis meg lehet szerettetni a gyerekekkel, ha jól fogunk hozzá, és időben elkezdjük.

Azért találtuk ki az Ovi-Suli tanuláselőkészítőt, hogy minél több gyerek élhesse meg  örömforrásként, sikerélményként a tanulást és a közösségi életet az iskolában.

Lemaradtál az eddigi foglalkozásokról?

Forgasd végig az albumot!

Ugyanez a hangulat és sok-sok mókás tanulás-tapasztalás várja a gyerekeket minden foglalkozásunkon!

Még nem késő – csatlakozhatsz menet közben is a csipet-csapathoz! Szívesen látjuk az ovisodat kipróbálni, milyen velünk!

Kedvcsinálónak – hogy lásd mennyi minden történik nálunk, nézd meg a tavalyi képeket!

Ezt mondták a tavalyi SMART Start Ovi-Sulis szülők…

Nagyobb gyermekünk utolsó nevelési évét kezdte az óvodában és szerettük volna, ha az iskolakezdés ne egy éles váltás legyen számára, hanem zökkenőmentes átmenettel történjen. Ennek érdekében olyan foglalkozást kerestünk számára, amely játékosan, élményeket szerezve, az önbizalmát és szociális készségeket erősítve vezeti be őt a feladatok megoldásának világába. A SMART Start OVI-SULI program kiírásával a Facebookon találkoztunk és teljesen egybevágott a foglalkozásról alkotott elképzeléseinkkel. Szerencsére a program már a bemutató foglalkozáson belopta magát gyermekünk szívébe és jelezte, hogy szeretne ide járni. Kíváncsiak voltunk, hogy ez csak egy fellángolás-e, de az első alkalom után már kérdezte, hogy mikor lesz a következő.

Gyermekünk szellemi képességei átlagon felülinek mondhatók, ezért az iskola feladatok megoldása nem okoz neki gondot, viszont ez nem jelentette azt, hogy bármikor kérésre meg is oldja őket. A foglalkozások során a feladattudata sokat fejlődött, a házi feladatokat is szívesen oldotta meg külső motiváció nélkül. Ezen kívül gyermekünk önbizalmának és szociális készségeinek növekedését vettük észre, amelyre befelé forduló gyerekként szüksége is van, ha egy nagyobb csoportban sikeresen szeretné megállni a helyét.

Mindazonáltal a legfontosabb, hogy gyermekünk mosolyogva megy be a foglalkozásokra és úgy is jön ki onnan, amely egy nagycsoportos gyermeknek egy 3 órás foglalkozás tekintetében nem magától értetődő, és már nem azt mondja, hogy mindig óvodás szeretne maradni, hanem büszkén mondja, hogy ő szeptembertől már iskolás lesz. 

Józsa Balázs Phd.

A SMART Start Ovi-suli programot ajánlom minden iskolába készülő nagycsoportosnak, hiszen az átmenet sokszor nincsen kellőképpen biztosítva az óvodából az iskolába. Ezzel a programmal kisfiunk nagyon sokat fejlődött, az óvónők visszajelzései alapján is. Fejlődött a koncentrációs képessége, a szociális képessége, a finommotorikája. Összességében a Difer mérésen optimumba került az összes iskolaérettségi kritériuma. Hálásan köszönjük a két szuper pedagógusnak, akik élvezetesen megoldandó, játékos feladatokkal látták el a gyerekeket.

Busovszky Tímea

SMART Start Ovi-Suli tanuláselőkészítő foglalkozások

2023. január 14-től a Pasaréti Közösségi Házban

SMART Start tanuláselőkészítő

Kéthetente, szombat délelőttönként

9 alkalom

SMART Start tanuláselőkészítő

3 órás foglalkozás alkalmanként

összesen 27 óra

SMART Start tanuláselőkészítő

Limitált létszámú kis csoportban

SMART Start tanuláselőkészítő

Tanulási képességeket fejlesztő 3 tematikus egység

SMART Start Ovi-Suli tanuláselőkészítő

Gyakorló otthoni feladatlapokkal

SMART Start tanuláselőkészítő

Kaland-kincskereső foglalkozás a természetben

Ajándék záró- alkalom

Szeretnéd, hogy iskolakezdésig…

R

erősödjön az önbizalma, az önállósága és a feladatokhoz való pozitív viszonya,

R

bátrabb legyen és ki tudjon állni magáért a közösségben,

R

hosszabb ideig tudja a figyelmét egy feladatra koncentrálni,

R

fejlődjenek az írás-olvasás-számoláshoz nélkülözhetetlen részképességei?

Csatlakozz hozzánk!

A SMART Start Ovi-Suli kompex tanuláselőkészítő program, amely a tanulási képességek fejlesztése mellett az önbizalom és a szociális képességek erősítésére is nagy hangsúlyt fektet. 

További információt a foglalkozások részletes tematikájáról, konkrét időpontjairól és az árakról a gombra kattinva találsz!